PLC

PLC

PLC چیست و چه کاربردهایی دارد؟
ساخت انواع ماشین آلات صنعتی دستگاه فول plc و دستگاه جمع کن و رول کن در ماشین سازی حیدری در شهریار تهران
ساخت انواع ماشین آلات صنعتی
PLC چیست و چه کاربردهایی دارد؟
در تجهیزات مورد نیاز برای اتوماسیون صنعتی  نام PLC آورده شد. بنابراین ، PLC چیست و چرا در دنیای اتوماسیون صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است؟
PLC مخفف Programmable Logic Controller است. آنها رایانه های صنعتی هستند که برای کنترل فرایندهای مختلف الکترو مکانیکی برای استفاده در تولید ، کارخانه ها یا سایر محیط های صنعتی استفاده می شوند.
PLC  از نظر اندازه و فاکتور متفاوت است. برخی از آنها به اندازه کافی کوچک هستند که در جیب شما جای می گیرند در حالی که برخی دیگر به اندازه ای بزرگ هستند که برای حمل شدن به تجهیزات نیاز دارند. PLC ها را می توان برنامه نویسی کرد تا با افزودن ماژول ها برای هدف خاصی در اتوماسیون صنعتی تطبیق داده شوند.
PLC به طور گسترده ای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد زیرا کارایی آنها سریع و آسان است، و همچنین برنامه ریزی آنها نیز آسان است. PLC ها را می توان به روش های مختلفی برنامه ریزی کرد ازمنطق نردبانی (ladder logic)  گرفته تا زبان های برنامه نویسی مانند  BASIC و C و...
امروزه بیشتر PLC ها از یکی از 5 زبان و روش برنامه نویسی زیر استفاده می کنند: نمودار نردبان(Ladder Diagram) ، متن ساختاری(Structured Text) ، نمودار بلوک عملکرد(Function Block Diagram) ، لیست دستورالعمل ها(Instruction List) یا نمودارهای عملکرد متوالیSFC (Sequential Function Charts).
سیستم های SCADA و HMI به کاربران اجازه می دهد تا اطلاعات مربوط به تولید را مشاهده کرده و رابطی برای  واحد کنترل و کاربران  هستند  و PLC ها یکی از اجزا اساسی سخت افزار در این سیستم ها هستند.
PLC به عنوان رابط فیزیکی بین دستگاههای موجود در کارخانه یا قسمت تولید و یک سیستم SCADA یا HMI عمل می کند. PLC بین فرآیندهای اتوماتیک مانند خطوط مونتاژ ، عملکردهای دستگاه یا دستگاه های رباتیک ، ایجاد ارتباط، نظارت و کنترل می کند.
عملکرد PLC به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: ورودی ها ، خروجی ها و CPU . پی ال سی ها با نظارت بر ورودی هایی که ماشین ها و دستگاه ها که به آن متصل هستند ، داده ها و اطلاعات  کارخانه را ضبط و ثبت می کنند. سپس داده های ورودی توسط CPU پردازش می شود ، که منطق را به داده ها براساس ودوری های داده شده اعمال میکند . سپس CPU منطق برنامه ایجاد شده توسط کاربر را اجرا کرده و داده ها یا دستورات را به ماشین ها و دستگاه هایی که به آنها متصل است ، می فرستد.
دو نوع ورودی اصلی وجود دارد: ورودی داده از دستگاه ها و ماشین آلات و ورودی داده ای که توسط انسان تسهیل می شود و داده های ورودی از حسگرها و سنسور ها و ماشین ها به PLC ارسال می شود. ورودی ها می توانند شامل موارد روشن / خاموش برای مواردی مانند سوئیچ های مکانیکی ، دکمه ها و رمزگذارها باشند. حالتهای افزایش / کاهش برای مواردی مانند دما ، سنسورهای فشار و آشکارسازهای سطح مایع ، یا حالتهای باز / بسته برای مواردی مانند پمپها و ...
ورودی های تسهیل شده توسط انسان شامل فشار دادن دکمه ها ، سوئیچ ها ، سنسورهای دستگاه هایی مانند صفحه کلید ، صفحه لمسی ، ریموت یا کارت خوان است. خروجی ها اعمال فیزیکی یا نتایج بصری هستند که براساس یک منطق PLC در پاسخ به آن ورودی ها ساخته می شوند. خروجی های فیزیکی شامل راه اندازی موتورها ، روشن کردن چراغ ، تخلیه سوپاپ ، گرم کردن یا پمپاژ است. خروجی های بصری به دستگاه هایی مانند چاپگرها ، پروژکتورها ، GPS یا نمایشگرها ارسال می شوند.

معرفی انواع plc و بررسی مزایا و معایب هرکدام نسبت به یکدیگر
ساخت انواع ماشین آلات صنعتی دستگاه فول plc و دستگاه جمع کن و رول کن ماشین سازی حیدری در شهریار تهران
معرفی انواع plc و بررسی مزایا و معایب هرکدام نسبت به یکدیگر
استفاده از PLC ها از یک سو و انتخاب PLC مناسب از سوی دیگر برای انجام یک پروژه الزامی است. با دانستن این موضوع و انتخاب برند و ماژول مناسب آن برند باید با آگاهی کامل صورت پذیرد. در غیر این صورت امکان ضرر کردن در پروژه ی انجام شده اجتناب ناپذیر است. به همین دلیل باید اطلاعات در این زمینه کامل بوده و با مقایسه و بررسی و تجربه سخت افزار PLC مناسبی مورد استفاده قرار گیرد.
چگونه یک plc را برای پروژه های خود انتخاب کنیم؟
برای انتخاب یک PLC میبایست ابتدا نیاز های مدار مورد نیاز را بررسی کرد. پس از ترسیم این مدار میبایست تعداد ورودی ها و خروجی ها تعداد فلگ ها, تعداد کانتر ها ,تعداد تایمر ها ,نوع فلگ ها , سرعت اجرای برنامه , تایمر ها و اندازه ی حافظه را استخراج کرده و با دانستن تعداد آنها ماژول مورد نیاز را انتخاب میکنیم. نکته ی مهم در این قسمت این است که نباید تعداد المان های ذکر شده دقیقا برابر با مدار ما باشد زیرا ممکن است در آینده تغییراتی برای مدار پیش آید که احتیاج به المان های بیشتری داشت. پس از دانستن تعداد المان  ها و در نظر گرفتن فضای اضافه میتوانیم PLC مورد نظر را انتخاب میکنیم.
plc ماژولار(Modular) و plc کامپکت یا یکپارچه (Compact)
این plc ها از نظر تعداد ورودی و خروجی ها متفاوت هستند . به این صورت که PLC های کوچک تقریبا با 40 ورودی و خروجی , PLCهای متوسط با 128 ورودی و خروجی و PLC های بزرگتر مانند S7 با بیشتر از 128 ورودی و خروجی است.
PLC های ماژولار با اضافه کردن کارت های DI,DO,AI,AO با توجه به CPU که این سخت افزار داراست میتوان تعداد ورودی و خروجی ها را اضافه کرد.
از PLC های قدرتمندی مانند S7-300 و S7-400 برای پروژهایی که به تعداد ورودی و خروجی (DI,DO,AI,AO) بسیار زیادی احتیاج است مانند پروژهای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها استفاده میشود.
از PLC های متوسط مانند S7-1200 و S7-200 معمولا برای پروژهای هوشمند سازی BMS و اتوماسیون های کارخانه ها استفاده میشود.
از PLCهای کوچک همانند LOGO نیز برای پروژهای صنعتی ساده مانند راه اندازی یک دستگاه استفاده میشود.
کدام برند plc مناسب تر است؟
برای انتخاب برند PLC یک نکته بسیار حائز اهمیت است که با یک مثال به تشریح آن میپردازیم.شما یک شخصی را در نظر بگیرید که خودرویی استفاده میکند که برند آن در ایران زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرد. بنابراین این شخص برای تامین قطعات و سرویس خودروی خود دچار دردسر های فراوانی میشود. چون مکانیک های زیادی نیستند که بتوانند این خوردرو را سرویس کنند و قطعات آن به راحتی در دسترس نیست یا اگر هم باشد به دلیل محدودیت,  قیمت زیادی دارند. در مورد PLCها نیز همین مورد وجود دارد. به همین دلیل است که در کشور ما بیشتر از برند زیمنس استفاده میشود. زیرا تعداد متخصصان و برنامه نویسان و قطعات این برند در کشور ما بسیار هستند و مشکل اساسی برای رفع باگ و تعمیر این برند پیش نخواهد آمد.  گروه نوآوران برق آمادگی برای هر گونه مشاوره و اجرای پروژهای شما را در این زمینه فراهم خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *